top of page

JIWA JAWA opent haar deuren aan het Hof

Bijgewerkt op: 6 dec. 2021

Aan het Hof 30 is een nieuw takeaway restaurant met enkele zitplaatsen geopend. Het restaurant is gespecialiseerd in de Indonesische keuken. Ondernemer en kok Saiful Bahri - geboren op Java - is geen nieuwkomer. Hij startte zijn loopbaan bij vijfsterren hotels in Indonesië en heeft zijn culinaire reis voortgezet bij de Holland America Line. Terug op de vaste wal heeft hij zijn sporen verdiend bij gerenommeerde Indonesische restaurants in Rotterdam en Amersfoort.


Wat betekent Jiwa Jawa?

“Jiwa Jawa betekent ziel van Java. Die ziel proef je in mijn authentiek Javaanse gerechten. Dat komt door de speciale kruiden en specerijen die ik gebruik. Bovendien werk ik uitsluitend met verse producten.”

Vind je het niet spannend om juist in deze tijd een eigen restaurant te beginnen?

“Natuurlijk, dat brengt onzekerheden met zich mee en ik vind het ook erg vervelend voor al mijn collega’s hier in de stad, maar ik kom uit een ondernemende familie en geloof er in dat uiteindelijk de kwaliteit van de producten de doorslag zal geven. Ik begin met een kaart van bescheiden omvang. Als we van de coronamaatregelen af zijn, kan ik die altijd nog verder uitbreiden. Bovendien heb ik door mijn concept van takeaway met enkele zitplaatsen minder last van die maatregelen.”

Wat is het geheim achter jouw producten?

“Eigenlijk is dat het geheim van mijn moeder die ons het koken met de ‘pollepel’ heeft ingegeven. Zij runt nog steeds haar eigen toko in Banyuwangi en ook mijn broers en zussen hebben hun eigen restaurants op Java. Het geheim zit hem niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de manier van bereiden. Daardoor krijgen mijn gerechten die typische Javaanse smaak.”

Wat vind jij zelf de topper van jouw kaart?

“Oei, dat vind ik een moeilijke vraag. Dat zou je zelf moeten proberen, maar persoonlijk vind ik mijn saté en de daging rendang en de sambal goreng udang peteh erg lekker. Ik bied ook veganistische en glutenvrije producten aan en ik ben trots op mijn eigen sambal en satésaus die ook los verkrijgbaar zijn. En heb je alleen trek in een kopje koffie met traditionele spekkoek, dan kan dat natuurlijk ook. Mijn koffie wordt gemaakt van Indonesische koffiebonen.”

Waarom ben je in Amersfoort begonnen?

“Wij zijn een paar jaar geleden in Amersfoort komen wonen en toen ik die binnenstad zag was ik gelijk helemaal verkocht. Zo authentiek en gezellig. Het is erg fijn wonen hier en ik hoop dat veel Amersfoorters Jiwa Jawa weten te vinden.”223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dinsdag gesloten

Met spijt in ons hart moeten we jullie informeren dat Jiwa Jawa vanaf april op dinsdag het restaurant gedeelte zal moeten sluiten wegens een tekort aan personeel. Op dinsdagavond is het nog wel mogeli

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page